Tuesday, November 9, 2010

When in Switzerland... have some yougurt (and milk, and cheese, and why not? some milk chocolate, too!) / Simple pero emocionante, festival de "desalpe" de las vacas suizas.

Picture this: beautiful, well-fed cows coming down from the Swiss alps with flowers on their heads as they are guided by Swiss farmers (in traditional Swiss outfits) through the most charming Swiss villages. 
Yes. Those are the "desalp" festivities. A traditional celebration that takes place every year in early fall as the herds of cows are brought down from the mountains after spending the spring and summer munching on delicious green pastures and wild flowers. And that's what we got to experience... The villagers celebrate with traditional food that include saussages, cheese and soup "chalet", you hear the cows coming from afar as their bells anounce their arrival. We got to experience the Heidi tale to the fullest.  Needless to say that milk tastes particularly good in Switzerland! 



Como en el cuento de Heidi, cada año los granjeros llevan a las vacas a pastar libremente en las praderas de los alpes suizos, donde se dan un agazajo con los pastos y flores silvestres. Despues de varios meses, las vacas regresan a sus granjas en medio de un alboroto y alegria único. Las vacas son decoradas con flores y portan cencerros espectaculares; los granjeros llevan sus trajes típicos y habitantes de los pueblitos preparan una fiesta para recibir a las manadas y a sus cuidadores, el aire se llena de música, mujidos, el sonar de los cencerros, y el olor de la comida típica que se vende a los visitantes pero se regala a los pastores... Es una fiesta única que murmura "Suiza" en el eco de las montañas. Un espectáculo simple y que a la vez nos recuerda el cíclo de la vida.

No comments:

Post a Comment